Sunday 9 September 2018

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΥΘΟ.


Μια γνωριμία να κάνουμε με την απόφαση να σπάσουμε τα ταμπού όταν λέμε Αφροδίτη στον Σκορπιό, και να τα πάρουμε με μια σειρά που θα ανατρέψει τον μύθο που έχει κτιστεί.
Το προηγούμενο ζώδιο πριν τον Σκορπιό είναι ο Ζυγός και η Αφροδίτη σε αυτή την δυναμική της καταφέρνει μέσω διπλωματίας, ψυχρής αισθηματικής πνοής να τα έχει καλά με όλους,  παρότι είναι απελευθερωμένη και ανάλογα την περίπτωση και περίσταση χειρίζεται τον καθένα ξεχωριστά. Με δυο λόγια είναι χειριστική και αδιάφορη φτάνει να έχει ότι θέλει με διπλωματικό τρόπο. Τα πραγματικά της ενδιαφέροντα είναι η ωραιοπάθεια της και η ψυχρή— διπλωματική στάση της απέναντι σε όλους φτάνει να πετύχει τον στόχο της..Με τα χρόνια έχει πλέον κουραστεί και τώρα αναζητά να ζήσει και να ξεφύγει από τη καταπίεση που στην πραγματικότητα ένοιωθε για να είναι αρεστή σε όλους και αναζητά να βιώσει αισθήματα που τα έχει ανάγκη κάθε φυσικός άνθρωπος. Και το πρώτο συναίσθημα είναι να ερωτευτεί (Σκορπιός- Άρης Πλούτωνας) Να ερωτευτεί και να αγαπηθεί θυσιάζοντας ακόμα και την ίδια την ζωή της. Τολμά να μπει στο ναρκοπέδιο και να πάρει τα πιο σπάνια λουλούδια αδιαφορώντας για την ζωή της. Έχει  την ανάγκη να  βιώσει μαζί με όλα τα χρώματα που δίνει η ζωή, με δυο λόγια παθιάζεται με το καθετί. Καταλαβαίνουμε  αμέσως ότι η τόσο ψυχρή και διπλωματική στάση που βίωσε,  τής είχε στερήσει κάθε αληθινό συναίσθημα και τώρα φτάνει στο άλλο άκρο να γευτεί την ζωή ριψοκινδυνεύοντας και την ζωή της. Αυτό όμως για τους πολλούς θα λεχτεί διαφορετικά αλλά ποτέ δεν θα ψάξουνε να βρούνε τα βιώματα  της είτε από προηγούμενη ζωή ή από την παιδική της ηλικία που βίωσε. Απλώς  θα κριθεί από τον καθωσπρεπισμό και την ηθικολογία.
 Ο καιρός περνά και η Αφροδίτη στον Σκορπιό γίνεται με αργά και σταθερά βήματα η Αφροδίτη που αυτοθυσιάζεται για όλους και για όλα. Είναι η Αφροδίτη με το συναίσθημα της υπέρτατης αυτοθυσίας και αυτή την φορά αδιαφορώντας τελείως για το άτομο της και ενώ γνωρίζει το πώς δρούνε οι άλλοι είναι έτοιμη να θυσιαστεί. Είναι η Αφροδίτη που γίνεται μούσα για τον ποιητή, πίνακας για τον ζωγράφο και μυθιστόρημα για τον συγγραφέα είναι η ανεξάντλητη δημιουργία για τον κάθε καλλιτέχνη. Είναι η γυναίκα, η μάνα , ο έρωτας είναι η ίδια η ζωή που ξέρει με πάθος να θυσιαστεί. Αλλά ο αγώνας της συνεχίζεται πάντοτε με έντονα παθιασμένα συναισθήματα που τα λαμβάνει από τον Άρη που για αυτήν είναι η μισή της ζωή. Ώστε να φτάσει στο σημείο να γίνει η Μήδεια η γυναίκα που δεν θα αφήσει τα παιδιά της, θα παλέψει θα γίνει από το πάθος της και το πιστεύω της το άγρυπνο μάτι για την αγάπη που νοιώθει για την οικογένεια. Αλλά ποτέ δεν θα αφήσει να χαρεί κάποιος άλλος –ή άλλη αυτό που με τόσο κόπο και αγώνα έκτισε και είναι άξια να το πάρει μαζί της και με τον τρόπο αυτό να εκδικηθεί τον Άρη. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα η Αφροδίτη στον Σκορπιό ότι –μα ότι και να πράξει το ζει με πάθος, με  πλήρη ερωτισμό και αυτοθυσία. Λίγα λόγια για την Αφροδίτη στον Σκορπιό γκρεμίζοντας τον μύθο.

No comments:

Post a Comment


Note: only a member of this blog may post a comment.