Wednesday 19 December 2018

ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ


ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ είναι  δέκατος  ζωδιακός του ζωδιακού κύκλου κυβερνήτης του ζωδίου είναι ο πλανήτης ΚΡΟΝΟΣ και ο Πλούτωνας  .
Κατατάσεται στα θυλικά ζώδια. Που  προσδιορίζει  την κορυφή  του παγόβουνου.
Είναι ένα από τα τέσσερα του παρορμητικού σταυρού και ένα από τα τρία γήινα ζώδια.
Αναφερόμαστε ότι ό συμβολισμός του μας παραπέμπει στην Αμάλθεια όπου έχουμε και την ανάλυση του ονόματος.
 Προήλθε από το κέρας της Αμάλθειας( αίγα-κέρας) η οποία ανάθρεψε τον Δία ώστε να  γλυτώσει από τον Κρόνο ο οποίος ήταν πατέρα του. Αναφερόμαστε ακόμα και στο θεό Πάν που για να γλυτώσει από τον Τυφώνα μετατράπηκε ο μισός σε ψάρι όπου έχουμε και τον συμβολισμό του Αιγόκερου.
Ο πλανήτης πού τον αντιπροσωπεύει τον Αιγόκερω είναι  ο ΚΡΟΝΟΣ  Έξαρση στον ΆΡΗ, σε αδυναμία ΔΙΑΣ, σε πτώση Σελήνη, Πλούτωνας, Ιεραρχία ΑΦΡΟΔΙΤΗ, Εσωτερικός Κυβερνήτης Κρόνος .
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ 
τα γεράματα και την σοφία των ετών που λαμβάνουμε
ΚΥΒΕΡΝΑ
τα γόνατα τα οστά και τις αρθρώσεις

ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ

ΧΡΩΜΑ το Μαύρο, ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΛΙΘΟΙ γρανίτης και όνυχας, ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ Σάββατο, ΆΝΘΗ Καμέλια, μαύρη παπαρούνα, αμάραντος, πανσές  

ΘΕΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
Ο ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ είναι; Αξιόπιστος, αποφασιστικός, φιλόδοξος, προσεκτικός, συνετός, με αίσθημα χιούμορ καί πειθαρχίας, υπομονετικός καί οικονόμος.
ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ Ο ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ είναι ;
 Άκαμπτος στις αντιλήψεις του, απαιτητικός, απαισιόδοξος, φιλάργυρος, συμφεροντολόγος ,ατομιστής, επιδειξίας ,τυχοδιώκτης
ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ
Αναφερόμαστε σε γενικές γραμμές για το ζώδιο του Αιγόκερου μια καί το βασικό στοιχείο είναι ή μοίρα του ζωδίου του έναντι  τής γεννήσεως του ή οποία θα παίξει καθοριστικό ρόλο για την ζωή του καί την προσωπικότητα του. Ο Αιγόκερως παρουσιάζεται με δύο όψεις ,Από την μια ο βουνίσιος ,ο ατίθασος, καί από την άλλη ο καμπίσιος  ο βολεμένος.
Και οι δύο όμως  έχουν σκοπό το πως θα πετύχουν σε αυτό που ζούνε . Είναι λιγομίλητοι, επικριτικοί και αλαζόνες σε μεγάλο βαθμό.
 Η τόλμη τους βοηθάει για να πετύχουν τον σκοπό τους φτάνοντας στο σημείο να αντέχουν μέχρι και την ταλαιπωρία . .
Είναι το ζώδιο που αναζητά την αναγνώριση αδιαφορώντας για το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί.
Η σοφία των χρόνων, και η πείρα του τον κάνουν σοφό και  παράδειγμα προς μίμηση από  τους  άλλους.
 Είναι ένας από τους λόγους που νοιώθει ευχαριστημένος με τον εαυτόν του,.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ                                                                                                               Ο Αιγόκερως γίνεται άνετα πολιτικός, στρατιωτικός, αρχιτέκτονας, δημόσιος υπάλληλος, καθηγητής, εργάτης, νομοθέτης, εφοριακός, τοκογλύφος, χρυσοθήρας, Στρατιωτικός, γιατρός, καθηγητής, πολιτικός, ιστορικός, πολιτικός μηχανικός ότι καί νά γίνει πάντοτε θα βρίσκει τρόπο νά σκαρφαλώνει στην κορυφή λέγοντας ότι τα κατάφερε μόνος του ,,,,,,,?????

ΉΛΙΟΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ

ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Αυστηρότητα, εγκράτεια, Νηφαλιότητα σοβαρότητα. σταθερότητα και πειθαρχία
είναι ο Ήλιος στον Αιγόκερω

O ΉΛΙΟΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΔΕΚΑΝΟ Η ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΑΠΟ 00.00Ο -9 59Ο                           
 Στο πρώτο δεκαήμερο ή δεκανό του Ήλιου στον   Αιγόκερω κυριαρχεί, αυστηρότητα, σοβαρότητα, σταθερότητα και πειθαρχία. Ώστε να λαμβάνει θέση στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Είναι   άτομο με έντονες κοινωνικές  συγκρούσεις, και αίτιο αυτού του γεγονότος  είναι η απομόνωση που οικειοθελώς πράττει. Τον διέπει ένας ιδιόρρυθμος  και περίεργος ψυχισμός όπου αισθάνεται χαρούμενος στην μοναξιά του. Μεταξύ των άλλων έχει αναστολές στην φυσική και νοητική εξέλιξη, παραγόμενο της αιτίας αυτής, ψυχαναγκαστικά προβλήματα που του δημιουργούν φοβίες.  
Ο ΉΛΙΟΣ ΣΤΟΝ  ΑΙΓΟΚΕΡΩ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΚΑΝΟ Η ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΑΠΟ 20,00Ο – 20,59Ο.                       
 Συνυπάρχει με συναίσθημα περιορισμένο, ενώ ανεπτυγμένη έχει την αίσθηση του καθήκοντος και  την μετριοπάθεια αυτό συμβαίνει όταν ο Ήλιος βρίσκεται στον δεύτερο δεκανό ή δεκαήμερο το Αιγόκερου. Τα κύρια χαρακτηριστικά που τον διακρίνουν είναι η   εγκράτεια και η νηφαλιότητα. Ένα άλλο χαρακτηριστικό του  είναι η στενοκεφαλιά, με μια μετριοπαθή  λογική σκέψη. Με τον τρόπο αυτό προσφέρει  μια ανώτερη διανοητική εργασία. Άλλο ένα στοιχείο που τον διακρίνει είναι η μεθοδικότητα που δίνει φιλοσοφικά στοιχεία. Έχει τον πλήρη αυτοέλεγχο, μέριμνα, επιμέλεια, εγωισμό αλλά αντιτίθεται ως προς το αντίθετο φύλο και είναι ασυμβίβαστος. Κίνδυνος  για μια όχι υγιής έκφραση της σεξουαλικής επιθυμίας. Αυτό που τον διακρίνει είναι η σταθερότητα, η αυστηρότητα, η κατηγορηματικότητα, η επιμονή και η υπομονή καταφέρνοντας τον στόχο του.
Ο ΉΛΙΟΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΔΕΚΑΝΟ Η ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΑΠΟ 20,00Ο – 29,59Ο.                                        
Σε αυτή την περίπτωση που ό Ήλιος βρίσκεται στον τρίτο δεκανό ή δεκαήμερο του Αιγόκερου έχουμε από την μία τον διανοούμενο, τον φιλόσοφο που διαθέτει τάξη και κομψότητα, αλλά και αυτόν που ζει σε υπέρ ένταση και γίνεται νευρικός και απόμακρος παίρνοντας απρόσμενες αποφάσεις. Η αίσθηση του καθήκοντος αντικαθιστά το συναίσθημα ενώ μπορεί να ζήσει παράφορη ερωτική σχέση. Για  όλα θέλει να έχει τον έλεγχο. Είναι σκληρός με τον εαυτόν του ώστε να φτάσει στην επιτυχία και πολλές φορές έχει δικτατορική σκέψη, που το κάνει πράξη. Η απαισιοδοξία άλλοτε και η αισιοδοξία άλλοτε κυριαρχούν. Ότι  είναι να πράξει το πράττει  με σύνεση, με αίσθημα καθήκοντος και  ευθύνης. Το πλεονέκτημα του είναι ότι  με την υπομονή εκπληρώνει τους σκοπούς του και μεγαλουργεί
 Οι δυναμικές των δεκανών ή των δεκαήμερων έχει την ίδια ισχύ και για την οικοθεσία. όταν έχουμε τον ΉΛΙΟ



No comments:

Post a Comment


Note: only a member of this blog may post a comment.