Thursday 27 December 2018

ΟΙ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΤΩΝ ΜΕΣΟΔΙΑΣΤΗΜΑΤΩΝ



ΟΙ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΤΩΝ ΜΕΣΟΔΙΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Η αστρολογία είναι η πυξίδα  από την στιγμή της γέννας, δείχνει καθορισμένα γεγονότα και καταστάσεις. Τον επηρεασμό που θα δεχτείς από τους πλανήτες τα φώτα δηλαδή Ήλιο και Σελήνη και από τον Βόρειο και Νότιο Δεσμό ο οποίος θα αποδείξει εάν είσαι άξιος να ξεπεράσεις τον επηρεασμό που δέχτηκες από καρμικά γεγονότα. Τα γεγονότα που έπαιξαν στο παρελθόν σοβαρό λόγο και με τον ερχομό σου θα μπορέσεις να ανταπεξέλθεις, να τα φέρεις σε τάξη και  ειδικά στην προσωπική σου ζωή.
Ένα βασικό λάθος που συχνά γίνεται,  είναι ότι πολλοί θεωρούνε την αστρολογία απλώς ένα ζώδιο,  ένας ωροσκόπος και για τους πιο αναβαθμισμένους η δυναμική που κρύβει η Σελήνη.
Οι λόγοι αυτοί με έκαναν να ξεκινήσω να γράψω αυτό το κείμενο και να αποδώσω μερικά απόκρυφά στοιχεία πού στην πραγματικότητα είναι ολοφάνερα.
 Ας τα πάρουμε από την αρχή.
Α ) Ακούμε συχνά την εξής ερώτηση.  
-Αλήθεια  τι ζώδιο είσαι;;;;; και ο άλλος απαντά πχ Σκορπιός, Λέων, Δίδυμος, Ιχθείς  και απ ευθείας ο άλλος βγάζει συμπεράσματα χωρίς ούτε καν να σκεφτεί τίποτα. Και η συζήτηση προχωρά και δεν μου είπες
-Τι ωροσκόπο έχεις;;; και ο άλλος για να αποδείξει ότι ξέρει απαντά πχ Αιγόκερως, Ταύρος, Τοξότης,  Καρκίνος.  
Τότε συμβαίνει το άκρον άωτον αρχίζουν να τελειοποιούνται τα συμπεράσματα   και η εικόνα να παίρνει σάρκα και οστά.
Και η συζήτηση προχωρά.
-Ναι αλλά δεν σου είπα που έχω Σελήνη και τότε ακούς την ερώτηση.
- Αλήθεια για πες μου που είναι σε ποιο ζώδιο;;;. Απάντηση στον Κριό, στην Παρθένο, στον Ζυγό, στον Υδροχόο.
 Με την απάντηση αυτή ήρθε και έδεσε, τώρα έχουμε πλήρη εικόνα.
 Με μια διαφορά για να γίνει σωστός ένας πίνακας ή για να δώσει μια πλήρη εικόνα λείπουν όλα τα  άλλα υλικά. Απλώς πήρανε ένα καμβά, ένα καβαλέτο και τα πινέλα και αποφασίσανε ότι γίνανε ζωγράφοι ή κρητικοί μεγάλων δημιουργών.
Φυσικό ενδεχόμενο η τόσο σοβαρή και αξιόλογη  επιστήμη,  στα μάτια των πολλών να έχει γίνει παίγνιο και διαπόμπευση. Με τίποτα δεν μπορείς να τους ρίχνεις άδικο. Γιατί  αυτό που παρουσιάζεται μοιάζει σαν τον κομπογιαννίτη γιατρό που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τον αφελή.
Και οι απαντήσεις είναι οι εξής δεν τον ρώτησε σε ποια μοίρα έχει τον Ήλιο, ούτε τον Ωροσκόπο αλλά ούτε και την Σελήνη και ένα ακόμα βασικό σε ποια χρονολογία είναι γεννημένος για δώσει τουλάχιστον μια γενική εικόνα.
Β) Από τι βλέπουμε κάθε μέρα οι Πλανήτες και ειδικά ο Ερμής και κατόπιν η Αφροδίτη και ο Άρης αλλάζουν πολύ συχνά πλανητική μοίρα δύναμης και ζωδιακή πορεία.
Στην  κατάταξη  αυτή βρίσκεται με ανυπέρβλητη δυναμική και ο Βόρειος Δεσμός. Πολλοί αστρολόγοι θεωρούνε ότι είναι ηλιθιότητα να μιλάς για Δεσμούς. Φυσικά μπορεί να είναι, γιατί με τίποτα δεν θέλει να αποδεχτεί το γενεαλογικό του δένδρο και τα λάθη του.  
Γ) Οι πλανήτες κάνουν κύκλο ώστε να αποφασίζουνε αυτοί γεγονότα καταστάσεις και ειδικότερα όταν δίνουν μεσοδιαστήματα.
Αλλά σε μια γενική εικόνα οι αστρολόγοι περιορίζονται  στα τρίγωνα στα τετράγωνα και στις αμβλείς γωνίες. Ξεχνάνε κάτι που παίζει βασικό ρόλο, που είναι τα μεσοδιαστήματα και ειδικότερα τα μεσοδιαστήματα που βρίσκονται σε αντισκιές οι  πλανήτες,  οι πλανήτες με τα φώτα κ.ο.κ  Τα μεσοδιαστήματα είναι τα κλειδιά πού ανοίγουν διάπλατες πόρτες και επηρεάζουν τον γενέθλιο χάρτη μέχρι που θα φύγεις από την ζωή.
 Είναι τα στοιχεία που δείχνουν τι πρόκειται να συμβεί όταν κάποιος πλανήτης ή φώτα ή στοιχείο κάνει επάνω τους συνοδική πορεία.
Πέρα εκ τούτου μπορεί να δώσουνε ανάλογα με το ζώδιο που βρίσκεται το μεσοδιάστημα την δυναμική που κρύβει το ζώδιο και η οικοθεσία.
 Έχουν την δύναμη να επηρεάσουν πολιτική και να δώσουν γεγονότα κράτους.
Δ) Πολλοί υποστηρίζουνε ότι οι πλανήτες πρέπει να έχουνε μεταξύ τους το πολύ 2 μοίρες διαφορά για να δώσουν μεσοδιάστημα. Οι δυναμικές αυτές δεν μπορούνε να θεωρηθούνε αντάξιες πραγματικότητας. Παρότι μπορεί να υπάρχει διαφορά μοιρών προσδιορίζουνε ότι όταν οι πλανήτες, η τα φώτα μετακινηθούνε απειροελάχιστά τότε δίνει όλη την δυναμική του μεσοδιαστήματος.
 Για να καταλάβουμε  την δυναμική αυτή θα δείξω ορισμένα παραδείγματα εντελώς τυχαία.
Α παράδειγμα---(φανταστικό γιατί στην πραγματικότητα ισχύει για το έτος 1232 )
Κρόνος στην 17η μοίρα στον Κριό και Πλούτωνα στην 26η μοίρα της Παρθένου η  διαφορά  τους βρίσκεται στις 159 μοίρες. Το άθροισμα που βρίσκουμε το διαιρούμε δια δύο και  δίνει μεσοδιάστημα μεταξύ των δυό αυτών πλανητών  την 6,50 πρώτα της μοίρας στον Καρκίνο στον όγδοο οίκο.
 Καταλαβαίνουμε με μια πρόχειρη ματιά ότι έχουμε μια προσωπικότητα με πολύ δυναμική, που είναι έτοιμη να έρθει αντιμέτωπη με πολύ σκληρές καταστάσεις μαζί με τον γονέα για θέματα που έχουνε σχέση με την συνεργασία με τον γάμο των γονέων και την στέρηση κάθε είδους επικοινωνία. Τα προβλήματα καταλαβαίνουμε ότι έχουν ξεκινήσει από το οικογενειακό περιβάλλον (Καρκίνος). Έχει έρθει πολλές φορές  αντιμέτωπη με την οικογένεια, και ειδικότερα με τον πατέρα. Πέρα εκ τούτου έχουν δημιουργηθεί προβλήματα υγείας από καταπίεση ψυχολογικών βίαιων καταστάσεων (Πλούτωνας Κρόνος).  Η πρώτη αντίδραση ήτανε σε ηλικία γύρω στα επτά χρόνια, και η πιο βασική γύρω στα δέκα οκτώ χρόνια που έφερε επανάσταση και αποφάσισε να πάρει την ζωή στα χέρια του-της.  Το γεγονός αυτό τον –την μεγάλωσε πιο γρήγορα και τον –την έκανε άτομο αντιδραστικό. Με τον Πλούτωνα παρουσιάζει ότι έρχεται μέσα από εργατική τάξη και είναι άτομο που θέλει την οικονομική ασφάλεια και αναζητά την ασφάλεια εκμεταλλευόμενος-η την θελκτικότητα που διαθέτει για να αποκτήσει περιουσιακά στοιχεία Το άτομο αυτό θα διεκδικήσει περιουσιακά στοιχεία σε ηλικία περίπου σαράντα ετών. Δεν ενδιαφέρεται για τον γάμο μόνο για την κοινωνική και οικονομική άνοδο. Για τον λόγο αυτό αναζητά σύντροφο μεγαλύτερης ηλικίας, ή σύντροφο με οικονομική και κοινωνική καταξίωση.
Β Παράδειγμα
Κρόνος στην 4η μοίρα του Αιγόκερου και Αφροδίτη στις 23 των Ιχθύων και ο Βόρειος Δεσμός 15, 30R στον Ζυγό
Με μια πρόχειρη ματιά δεν μας λέει απολύτως τίποτα. Καθορίζει άτομο που είναι αυστηρό και από την παιδική ηλικία και  έζησε με πολύ αυστηρότητα λόγω γονέα. Η  Αφροδίτη υποδεικνύει ότι σε ηλικία 24ετών αγάπησε και ερωτεύτηκε με πάθος άτομο που επηρέαζε τον Δία του. Ο Βόρειος Δεσμός αποκαλύπτει στην ζωή του σε ηλικία 34 ετών θα αναζητήσει την τεκνοποίηση χωρίς να υπάρχει συναίσθημα αλλά μόνο φυσική έλξη. 
 Κάναμε μια ανάλυση των γεγονότων.
 Παρατηρούμε ότι τίποτα δεν παράγει γωνίες όψεις κ,ο,κ και όμως το μεσοδιάστημα μεταξύ Αφροδίτη και Βόρειος Δεσμός κάνουνε ακριβείας σύνοδο πάνω στην 4η μοίρα του Αιγόκερου δηλαδή πάνω στον ΚΡΟΝΟ, τυχαίο δεν νομίζω. Με δυό λόγια το κάρμα του ατόμου είναι όταν κάνει επιστροφή ο Κρόνος στα 59 του χρόνια θα αναζητήσει το άτομο που ερωτεύτηκε με πάθος 
Από τι καταλαβαίνουμε τα μεσοδιαστήματα κρύβουνε μεγάλες δυναμικές που μπορούνε να πάρουνε δυναμική σε χρονική περίοδο που δεν θα την φανταζόμαστε ούτε στα πιο τρελλά μας όνειρα.


No comments:

Post a Comment


Note: only a member of this blog may post a comment.