Thursday 10 January 2019

ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ




ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ
Ο πλανήτης Ουρανός κάνει περίπου επιστροφή σε κάθε ζώδιο κάθε ογδόντα τέσσερα χρόνια. Την  είσοδο του στο ζώδιο του Ταύρου την κάνει από 15 Μαΐου 2018.  Η  δυναμική του θα διαρκέσει έως 26 Απριλίου 2026. Παρότι δίνει την πρώτη του είσοδο στο ζώδιο του Ταύρου 15 Μαΐου 2018 κάνει ανάδρομη πορεία,  δηλαδή επιστροφή στο ζώδιο που ήτανε προηγουμένως στον Κριό. Με την επιστροφή του αυτή, επισημαίνει τα εξής: Τα όποια σοβαρά θέματα δεν  είχε φέρει σε πέρας το χρονικό διάστημα που ήτανε στο ζώδιο του Κριού, στην επιστροφή του διατελεί  το έργο του που έχει στόχο,  να  το τελειοποιήσει με ενεργητικότητα, αντοχή και επαναστατική διάθεση,  μέσα από το ζώδιο του Κριού. Με την ενέργεια του αυτή δίνει νέα ερεθίσματα με την είσοδο του στο ζώδιο του Ταύρου. Με δυο λόγια φέρνει κατάρρευση του παλαιού και του αναχρονισμού, που επικρατούσε μέχρι σήμερα. Η πλήρη δυναμική του επανέρχεται στο ζώδιο του Ταύρου στις 6 Μαΐου 2019.  
Οι επιρροές τού πλανήτη Ουρανού στο ζώδιο του Ταύρου θα προξενήσουν σοβαρά  γεγονότα στο πολιτικοκοινωνικό σύνολο, όπου στην επάνοδο του θα επανέρθει δριμύτατος.  Έχει  ειπωθεί ότι θα υπάρξει σχετική εύνοια  με την είσοδο στο ζώδιο του Ταύρου. Και  όμως παράγει αντίθετες κατευθύνσεις από αυτές που ελπίζουμε. Ο λόγος είναι ότι επηρεάζεται από το ζώδιο του Κριού που άφησε πίσω του και τις συνθήκες που βίωσε, ώστε να το μεταφέρει στο σήμερα με επιβολή και πειθαρχία.
Την πρώτη είσοδο που κάνει στο ζώδιο του Ταύρου είναι στις 15 Μαΐου 2018 γίνεται με νέα Σελήνη στον Ταύρο στην 24 μοίρα και συνοδική πορεία με Ερμή. Ο Ωροσκόπος βρίσκεται  στην 29,29  στο ζώδιο του Ζυγού που παρουσιάζει  αναιρετικά στοιχεία. Στοιχεία  που επέφεραν  καθαίρεση από τα ζώδια του Αέρα και τώρα επιδιώκει να φέρει την αναγέννηση μέσα από στοιχεία  του παρελθόντα χρόνου και να αναβιώσει. Μεσουράνημα στην 03,59 πρώτα της μοίρας στον Λέοντα. Η προσέγγιση αυτή παρουσιάζει ότι ο Ουρανός  έρχεται με πολύ σταθερή δυναμική, αποφασισμένος και με παρορμητική διάθεση για να διορθώσει  τα κακώς κείμενα.
Οι δε αρνητικές επιρροές που έλαβε στο χρονικό διάστημα αυτό, το επιβιώνουν τα μεσοδιαστήματα μεταξύ Ουρανού/ Ήλιου των άλλων πλανητών του Ωροσκόπου,  Μεσουρανήματος και των Δεσμών της Σελήνης.
Η δυναμική για την εξέλιξη από το χτες στο σήμερα δίνεται από τον αστρολογικό χάρτη της 15ης  Μαΐου 2018 και μας παρουσιάζει την εξέλιξη από το χτες στο σήμερα.
Μια αναδρομή για να θυμηθούνε οι μεγαλύτεροι και να γνωρίσουνε οι μικρότεροι.
 Πριν 84 χρόνια την είσοδο του ο Ουρανός στο ζώδιο του Ταύρου την έκανε 28 Μαρτίου 1935 με  Βόρειο Δεσμό Αιγόκερου και Νότιο Καρκίνου. Οι δεσμοί την χρονική περίοδο εκείνη βρέθηκαν σε στάσιμη θέση που υποδεικνύει, ότι σταματά κάθε αναδρομή και είναι σαν να ξεκινά νέα γεγονότα που  δεν γνωρίζουμε τι θα επιφέρουνε. Στην δυναμική αυτή υπάρχει μια αντιστροφή ζωδίων από τους πλανήτες Πλούτωνα -- Ποσειδώνα και Δεσμών από το σήμερα. Έτος 1936 επιβάλλεται  στρατιωτικός νόμος με κυβέρνηση Μεταξά  φέρνει αντιδραστική τάση σε θέματα  οικονομικού κεφαλαίου και δείχνει ότι γκρεμίζετε κάθε ψευδαίσθηση.  Γιατί  έδειξαν τις εχθρικές βλέψεις αυτοί που θεωρήθηκαν φιλικές σχέσεις. Με το γεγονός αυτό  καταστρέφεται και επικρατεί, σκληρή και επαναστατική καρμική κατάσταση που θα επηρεάσει αρνητικά το κράτος. Ώστε  να πάει πίσω στα γεγονότα του  1922 και να φέρει για άλλη μια φορά καταστροφικό αποτέλεσμα ( διακήρυξη πολέμου 1941)    
 Β) Το έτος 1945 Ουρανός στον Δίδυμο και στον όγδοο οίκο. Τα στοιχεία που δίνει είναι, αναζήτηση, αναγέννηση, απελευθέρωση λόγου και ενεργειών, ψευδαίσθηση πλούτου, ονειροπόληση και επανάσταση. Με τις  αναζητήσεις αυτές,   βιώνεται μια νευρωτική κατάσταση που αφήνει τα υπολείμματα της στους επόμενους. Και ιδού τι συμβαίνει. Επικρατεί μια χαώδεις κατάσταση με κυβέρνηση Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου παραιτείται μετά από την απαίτηση του αρχιεπισκόπου Δαμασκηνού με συνεχές ανακατατάξεις πολιτικών και αντιπαραθέσεις μεταξύ των. Αυτή  η κατάσταση συνεχίζεται έως το έτος 1949  που στο διάστημα αυτό υπήρξε   Εμφύλιος πόλεμος Ελλήνων.
Το διάστημα μεταξύ 1949- 1956 ο Ουρανός βρίσκεται στο ζώδιο του Καρκίνου που προσδιορίζει οικογενειακά και κρατικά προβλήματα που πρέπει να επιλυθούνε με τρόπο οργανωτικό, φρονιμότητας και αισιοδοξίας. Οι αντιφάσεις είναι το μόνο που παρατηρείται σε αυτή την χρονική  περίοδο που προσδιορίζει αναίρεση του κατεστημένου. Συνέπεια όλων αυτών είναι οι συχνές αλλαγές κυβερνήσεων ανά τρίμηνο και μια συνεχή αναθεώρηση και αναίρεση του προηγούμενου. Αναζήτηση πολιτικού που να φέρει πολιτισμό, ενέργεια με πολιτικό λόγο φιλόδοξη και ηγετική προσωπικότητα.
 Η  δυναμική αυτή δίνεται τον Φεβρουάριο του 1956 ειδικά στην 29 μοίρα του Καρκίνου. Ώστε να αναιρεθεί κάθε προηγούμενη ενέργεια και να αναλάβει   κατόπιν εκλογών η κυβέρνηση Κωνσταντίνου Γ. Καραμανλή. Η ανάπτυξη και η ανασυγκρότηση θα δοθεί  με την είσοδο του Ουρανού στον Λέοντα και στον δέκατο οίκο.
Με τις ενέργειες αυτές φτάνουμε το 1958 όταν ο Ουρανός βρίσκεται στην 8-10 μοίρα του Λέοντα με Ήλιο στο ζώδιο του Ταύρου.  Την περίοδο  αυτή αναδιοργανώνεται το κράτος με κύριο στόχο να πάρει μέσα από το χάσιμο του χρόνου  την κοινωνική και πολιτιστικής του αξία. Η δυναμική αυτή παράγει βασικό έργο έως το 1963.

 Στο διάστημα αυτό στης 10 Αυγούστου 1962 ο Ουρανός κάνει την είσοδο του στο ζώδιο της Παρθένου με επηρεασμό από τον Βόρειο δεσμό  στον Λέοντα που παράγει ισχύ, και στις 23/Δεκέμβριου 1962 εισέρχεται στο ζώδιο του Καρκίνου. Η προσέλευση του στο ζώδιο του Καρκίνου φέρνει μια κατάσταση με πλήρη ασυνεννοησία. Ο τότε πρωθυπουργός για διάστημα δύο ετών ήτανε ο Γεώργιος Αν Παπανδρέου ο οποίος ήθελε να προσφέρει στην εργατική τάξη και να υποτάξει το κεφάλαιο. Η στάση αυτή έφερε αναρχία και φτάνουμε στο πραξικόπημα του 1967. Στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και φιλοδοξία οικονομικών κερδών μέσω γεωφυσικών και υποθαλάσσιων πόρων, ενώ επικρατεί στέρηση φιλικών σχέσεων και επικοινωνίας.
Το έτος 1969  24  Ιουνίου ο Ουρανός κάνει τη είσοδο του στο ζώδιο του Ζυγού με στοιχεία θυσίας, υπόγειες εχθροπραξίες, αντιπαραθέσεις, στερήσεις,  κυριαρχεί ο κλήρος, αδυναμία  πρωτοβουλιών κ,ο,κ. Η κατάσταση αυτή διαρκεί και φτάνουμε στην 29,29 πρώτα της μοίρας στο ζώδιο του Ζυγού στις 12 Νοεμβρίου 1974. Η πολιτική κατάσταση με τον τρόπο της έχει αναιρέσει  κάθε προηγούμενο και δίνει την μεταπολίτευση. 
Στις 8 Σεπτεμβρίου 1975 ο Ουρανός εισέρχεται στον Σκορπιό που φέρνει αλλαγή πολιτικού σκηνικού με την κυβέρνηση Κωνσταντίνου Γ Καραμανλή με δράση και αναγέννηση κράτους και πολιτών.  Η αλλαγή είναι ορατή αλλά και σταθερή προς ανάπτυξη κεφαλαίου και κερδοφόρου μέλλοντος.
Στις 16 Νοεμβρίου 1981 ο Ουρανός εισέρχεται στο  Τοξότη και τότε αναλαμβάνει η κυβέρνηση Ανδρέα Γ Παπανδρέου. Αποδίδει  δυναμική σε θέματα που αποφέρουν οικονομική ευημερία και καλές συνεργασίες οικονομικού και αναπτυξιακού περιεχομένου. Η κατάσταση όμως έχει αρνητική επίπτωση και ο λόγος είναι ότι Οι Δεσμοί βρίσκονται σε πορεία στασιμότητας και αδράνειας. Πέρα εκ τούτου αυτό προσδιορίζεται και από τον σημερινό μας χάρτη, ότι έχουμε καταστροφικά στοιχεία. Κρύβεται  πολύ καλά το καρμικό γεγονός, λόγω Νότιου Δεσμού που θα αποδείξει την περιοριστική πράξη, που έπρεπε να διαπραχτεί και θα είναι η αιτία μετά από18 έτη δηλαδή 2011 να φανερώσει ότι όλα έγιναν για προσωπικό όφελος και συμφέρον.
Ο Ουρανός στις 15 Φεβρουαρίου 1988 βρίσκεται στον Αιγόκερω στον τρίτο οίκο στοιχείο ότι  επικρατεί μια  χαώδης κατάσταση με πολιτικές και κοινωνικές αντιπαραθέσεις. Η κατάσταση αυτή έχει σαν αποτέλεσμα σε χρονικό διάστημα 7 ετών να φέρει αναταραχή και αποπροσανατολισμό σε θέματα πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής κατάταξης. Αίτιο όλων αυτών των αρνητικών φαινομένων είναι η συχνή αλλαγή πολιτικών προσώπων και η διαφορετικότητα των ιδεολογικών των θέσεων.
Η παραίτηση  του τότε πρωθυπουργού Ανδρέα Γ Παπανδρέου γίνεται όταν ο Ουρανός είναι στην 29,59 μοίρα του Αιγόκερου στοιχείο που αναιρεί κάθε εμπορική δυνατότητα και δίνει έμφαση στο πρακτικό στοιχείο αναιρώντας κάθε άλλη ενέργεια. Αιτία των αναιρέσεων  είναι που ανέλαβε πρωθυπουργικό αξίωμα ο Κωνσταντίνος Σημίτης.
Την ακριβή περίοδο αυτή στις 12 Ιανουαρίου 1996 ο Ουρανός εδραιώνεται στον Υδροχόο  και τέταρτο οίκο. Η δυναμική του Ουρανού στον κυβερνήτη του φέρνει πλήρη κοινωνική αναστάτωση στον οικογενειακό και κρατικό φορέα. Φέρει  σαν αποτέλεσμα την  πολιτική ένταση, την συντηρητική τάση στην απελευθέρωση του κρατικού προϋπολογισμού, τον περιορισμό στα οικογενειακά και τα κρατικά οφέλη. Συμβάλει στην  γενική καταπίεση στην απελευθέρωση της δύναμης και την ανεξαρτησία της κρατικής μηχανής. Η θεσμική κατάσταση έχει ξεφύγει από τα όρια και όλα βρίσκονται σε πλήρη αναστάτωση.
Ο  Ουρανός κάνει  την εμφάνιση του στους Ιχθύς στις 11 Μαρτίου 2003 και επανεμφανίζεται  στις 30 Δεκεμβρίου 2003 και πάλι με τους Δεσμούς της Σελήνη  σε θέση που  φέρνουν μια νέα εποχή που δεν την γνωρίζουμε.


Την εποχή αυτή μέσω εσωτερικής πολιτικής αναταραχής, δημιουργούνε κλίμα  εκλογικής  αναμέτρησης, όταν ο Ουρανός θα βρίσκεται στην 04 μοίρα των Ιχθύων.  Η πολιτική αναμέτρηση δίνει προβάδισμα στον Κωνσταντίνο Αλ, Καραμανλή. Κυριαρχεί το αίσθημα της θετικής υπερπήδησης των εμποδίων μέσω φιλόδοξων σχεδίων και ηγετικής μορφής. Στην γενική κατάταξη επικρατεί  θέληση για να αποκατασταθούνε οι δυσμενείς συνθήκες που έχουνε δημιουργηθεί και αποφασιστικότητα να ξεπεραστούνε σε σημείο  αυταπάρνησης .  Αλλά  και συγχρόνως επικρατούνε φόβοι για βιαιότητα και εχθρικές βιαιοπραγίες από υπόγειες δυνάμεις.  Οι υπόγειες δυνάμεις είχανε αποτέλεσμα.  Έφεραν  αναπάντεχη αλλαγή ακόμα και εκλογικό ζήτημα. Με  αποτέλεσμα να έρθει στην εξουσία ο Γεώργιος Αν, Παπανδρέου  άτομο που έπαιξε ρόλο στον παρελθόντα χρόνο χρησιμοποιώντας την ποσειδώνια δύναμη υπέρ του. Πολιτική ηγεσία  Γεώργιος, Αν Παπανδρέου    6 Οκτωβρίου 2009 – 11 Νοεμβρίου 2011 ΠΑΣΟΚ
Στις 20 Μαΐου 2010  ο Ουρανός εισέρχεται στον Κριό παρότι σαν μοίρα βρίσκεται στον πέμπτο οίκο κατάφερε  να φέρει δικτατορική κατάσταση και να υπονομεύσει τον λαό.  Κυριάρχησε  ανασφάλεια, δυσαρέσκεια, δυσπιστία καχυποψία και υπονομεύσει  επιτυχίας και μέλλον. Το μέλλον υποδεικνύεται από εσφαλμένη καθοδήγηση παραίτηση της κυβέρνησης Παπανδρέου η οποία διέπραξε την εντολή που είχε λάβει. Κατόπιν αλλάζουνε πολιτικά πρόσωπα το ένα κατόπιν του άλλου. Η δυναμική όλη βρίσκεται στον Ουρανό  έκτο οίκο με στοιχεία Παρθένου που μας παραθέτει σε πολιτικά πρόσωπα αδιάφορά για το δάσος αλλά που κοιτάνε μόνο τον εαυτό τους. Είναι άτομα ανίκανα να πάρουνε πρωτοβουλία ενώ θέλουνε να δείχνουνε αρχηγική μορφή. Ένας εξ αυτών είναι ο Αλέξη Τσίπρα ο οποίος έφερε καθεστώς και την ανικανότητα να πάρει πρωτοβουλίες και να γίνει έρμαιον και να έρθει σε αντιπαράθεση με των πολιτικών του πεποιθήσεων.
Ερχόμαστε στο σήμερα που όπως προανέφερα η είσοδος του Ουρανού στο ζώδιο του Ταύρου γίνεται 15/Μαΐου 2018 κάνε μια αναδρομή και φέρνει πλήρη αναστάτωση στην πολιτική και κοινωνική ζωή και ξανακάνει την επάνοδο του στις 6 Μαρτίου 2019  με νέα Σελήνη στους Ιχθύς. Ο Ουρανός; Βρίσκεται στον 12ο οίκο ο οποίος προσδιορίζει ότι το θέμα της αυτοθυσίας και της ψευδαίσθησης κάπου παίρνει ένα τέλος.                                 
Η προσέγγιση αυτή δίνει μια επαναστατική τάση και έρχεται αντιμέτωπος  ο Ουρανός με άτομα ακόμα και κράτη που παίξανε ένα υπόγειο παιχνίδι.
 Το παρελθόν πλέον της Ελλάδος έρχεται αντιμέτωπο με το μέλλον της και οι λόγοι είναι οι εξής; O Ωροσκόπος είναι ακριβώς ο ίδιος με τον γενέθλιο χάρτη της Ελλάδος το 1832.  Στοιχείο ότι γίνεται στην επικοινωνία και τον λόγο ανεξάρτητη η Ελλάδα. Ο Ουρανός με τον Άρη δίνουνε την Πλουτώνια δύναμη της Ελλάδος. Την δύναμη αυτή την παίρνει από τον Πλούτωνα της Ελλάδος που αναπάντεχα  δίνει δυναμική για εκλογική αναμέτρηση αλλά με πολιτική εξουσία αδύναμη.
Επικρατεί μια αντιπαλότητα του χτες από το σήμερα. Ώστε να φέρει μια αντιστάθμιση και να δώσει μέσα από τον χρόνο πάθος για ανεξαρτησία κατάρριψη της ψευτοκουλτούρας και αφύπνιση από το παρελθόντα χρόνο.  Θα υπάρξει μια σοβαρή αναμέτρηση μεταξύ κλήρου και κράτους που θα λάβει μεγάλη διάσταση. Γκρεμίζεται κάθε σαθρό και επιτυγχάνεται δικτατορική αρχή από το κράτος έναντι του κλήρου.
Η δυναμική του Δία δίνει απρόσμενα αποτελέσματα το 2021 από 12-Ιανουαρίου –5 Μαρτίου σε ότι έχει σχέση με την επικοινωνία, πολιτική, κοινοβούλιο, στοιχεία που θα δώσουνε και πάλι αλλαγή πολιτικού σκηνικού. Σε μεγάλο χρονικό διάστημα θα επικρατήσει μια επαναστατική μορφή που το αποτέλεσμα θα είναι μια  πλήρη ριζοσπαστική αλλαγή του χτες με το σήμερα.
Οι δυο εξωκρόνιοι  πλανήτες θα έχουνε κυρίαρχο ρόλο θα φέρουνε αναμφισβήτητα πολιτικές αλλαγές, κοινωνικές ανακατατάξεις, και ανασύνταξη σε ότι μέχρι σήμερα θεωρήθηκε και υπήρξε υποδιαίστερο στην κοινωνική και πολιτική αντίληψη.
Οι δυναμικές αυτές  δίνονται από 19/ Νοεμβρίου 2024 όπου θα έρθει αντιμέτωπη η πολιτική ηγεσία με το παρελθόν της και τα λάθη της. Το μόνο που θα αποζητά είναι να ΄φέρει στρατιωτικό νόμο και αποκατάσταση των εθνικών αξιών. Η δυναμική του Πλούτωνα θα φανερωθεί όταν ο Πλανήτης Ουρανός θα εισέλθει στο ζώδιο των Διδύμων.
Ο πλανήτης του Ποσειδώνα με την είσοδο του στο ζώδιο του Κριού πρώτη είσοδο 30/Μαρτίου 2025 και τα στοιχεία που μας δίνει είναι ότι, αναζητά την ανεξαρτησία και έρχεται αντιμέτωπος με τον χρόνο που του στέρησε κάθε είδους απελευθερωμένη σκέψη και ιδέα. Δίνει τα φώτα του αλλά κάνει μια αναδρομή για να συμπληρώσει τα κενά που άφησε και επιστρέφει 26/Ιανουαρίου 2026 με δριμύτατη δράση και τον Ουρανό ανάδρομο και σε μοίρες αναιρετικές. Στοιχείο που δηλώνει ότι και αυτός πρέπει να διορθώσει τα κακώς κείμενα.
 Ο Ποσειδώνας όλη  την δυναμική του θα την παρουσιάσει με τον Ουρανό στον Δίδυμο. Ώστε να δώσει την ευστροφία και την  ανεπτυγμένη του καλλιτεχνική του φαντασία στον γραπτό, στον προφορικό και πολιτικό του λόγο,
Δόθηκε μια σχετική ανάλυση και αναφερθήκαμε με τις δυναμικές που επέφερε ο Ουρανός στο ζώδιο του Ταύρου ξεκινώντας πριν 84 χρόνια  και με την επανεμφάνιση του τι δυναμικές μπορεί να προκαλέσει και τι μπορεί  να αποδώσει  στην πολιτική και κοινωνική ζωή. Σε θέματα παγκοσμίου κλίμακας και για την Ελλάδα ξεχωριστά.




No comments:

Post a Comment


Note: only a member of this blog may post a comment.